Uskumatu, mis kõik juhtuda võib, kui Su töökohaks on kool!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Küsisime kooli töötajatelt põnevaid lugusid, mis nendega juhtunud on. Intervjueerisime kooliarsti, turvatöötajat ja kehalise kasvatuse õpetajat ning tuli välja palju üllatavat.

Kooliarsti lood on toimunud kõik siin, Keila Kooli arstikabinetis. Välja tulid põnevad viisid, kuidas meie kooli õpilased koolist koju püüavad pääseda. Proovitud on käe peale majoneesi määrimine, et teeselda mädast põletikku, otsaette on joonistatud sinise kriidiga sinikaid ja keeratud pastaka vedrusid näpu sisse. Mindud on isegi nii kaugele, et värvitakse guaššvärvidega enda nägu punaseks ja minnakse pärast roosa näoga tundi tagasi. Antakse ka ema numbri asemel muid numbreid, teadmata, et kooliarst helistab kohe lapsevanemale, nii heliseb mõne õpilase telefon sealsamas arsti kõrval laua peal. On jäädud vahele ka mokatubakaga. Nüüd teame, et kooliarsti töös on lisaks tõsisematele lugudele ka üsna naljakaid juhtumeid.

Õpetaja Sirjel oli vaba tund ja ta otsustas minna hetkeks koolimajast välja ning nägi, kuidas üks koerakutsikas jooksis kooliukse poole. Peremeest ei olnud näha ja õpetaja muretses, et koer võib jääda auto alla ja ta kutsus koera enda juurde. Õnneks oli kutsa kuulekas ja tuli kutsumise peale õpetaja juurde. Nad mõtlesid koos turvamehega, kuidas oleks mõistlik toimida, et loom saaks tagasi koju. Keila abilinnapea Timo Suslov tuli kooli ja õpetaja Sirje pöördus abi saamiseks tema poole. Timo soovitas viia koer loomaarsti juurde, et kontrollida, kas kutsikas on kiibistatud. Nii saadi teada, kes on selle armsa looma peremees ja koer sai oma koju tagasi.

Meie kooli turvatöötajal juhtus ühel päeval, kui tema üksi vahetusse jääma pidi, kummaline ja meeldejääv lugu. Ta rääkis: ,,Terve maja oli tühi, uksed lukus ja mina teisel korrusel vaatasin kõik üle, nagu meil kohustus on.” Korraga kuulis ta all korrusel kõva madinat. Algul proovides müra ignoreerida käis ta läbi kõik tiivad ja mõtles, kes see küll sisse saada võis. ,,Hiilin alla, sees hirmus-hirmus hirm,” meenutas ta. Kolises kõigest koristajate pesumasin.

Intervjueerijad: Marleen Kose, Sten-Erik Orusalu, Carolin-Liis Tamm

Toimetajad: Marleen Sähka, Brita Rikkolas

 


Leave a comment